Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Bedrijf

Siemens Heat Transfer Technology (HTT) is een leverancier van speciale klant specifieke oplossingen op het gebied van warmteoverdracht, zoals Heat Recovery Steam Generators (HRSG’s, ofwel afgassenketels) en gerelateerde onderdelen. 
HTT heeft bijna 90 jaar ervaring en heeft meer dan 900 ketelinstallaties geïnstalleerd op 6 continenten. Ons hoofdkantoor is gevestigd te Zoeterwoude in Nederland.

Door onze kennis, gecombineerd met onze jarenlange internationale ervaring, hebben we als doel een gewaardeerde keuze te zijn binnen onze industrie, in het leveren van onderstaande producten. Wij zijn gespecialiseerd in:   - Afgassenketels (HRSGs; verschillende types)  - Waste Heat Recovery Units (WHRU), waarbij andere media gebruikt worden  - Schoorsteen en ‘bypass/diverter’ systemen - Service en reservedelen 

Product
  • Een HRSG (afgassenketel) is een stoomketel, die de warmte van restgassen gebruikt aan de uitlaat van een externe bron (bijvoorbeeld een gasturbine).
  • De HRSG produceert stoom op verschillende drukniveaus, welke gebruikt kan worden in een proces, bij electriciteitsproductie (stoomturbine/generator) of een combinatie van beide.
  • De volgende engineering disciplines zijn nodig voor het ontwerpen van een HRSG: construeren (CAD-2D en 3D), piping, staalconstructies, thermisch & hydraulisch ontwerp, Proces & Equipment (P&E) en Control, Electrical & Instrumentation (CE&I).
  • Binnen de HTT organisatie wordt ook de equipment/apparatuur ontworpen, die gerelateerd is aan een HRSG. Zoals: branders, SCR’s,  stoomdrums, afsluiters, geluiddempers, veiligheden, regelkleppen, bypass stations en instrumentatie.
Functie
  • Als Project Engineer maak je deel uit van het project team, wat een compleet HRSG project uitvoert. Taken en verantwoordelijkheden hangen af van ervaring en expertise (technische kennis en persoonlijke vaardigheden).
  • Een ervaren Project Engineer is volledig verantwoordelijk voor een compleet project en geeft leiding aan het engineering project team. Hij is zich volledig bewust en op de hoogte van commerciële factoren (uren, kosten en planning) als de technische impact (proceszijdig en mechanisch) van zijn dagelijkse beslissingen.
  • In een startpositie moet je het product leren kennen door middel van on-the-job training. Dit zal gedaan worden als engineer in de P&E (Process & Equipment) en/of Control, Electrical & Instrumentation (CE&I) discipline. Daar wordt je getraind in het engineeren/ontwerpen van HRSG componenten en equipment/apparatuur (als gespecificeerd onder ‘product’).
  • Je wordt uitgenodigd te solliciteren als ervaren, gemiddeld ervaren of beginnende engineer.

Opleiding

We zijn op zoek naar BSC of MSC afgestudeerde engineers in Mechanical of Chemical Engineering (of vergelijkbaar)

Interesse?
Reageer via de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 24-09-2018
Standplaats Zoeterwoude
Opleidingsniveau HBO
Uren 40
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris Goede arbeidsvoorwaarden
Functiecategorie(ën) Techniek - Engineering
Branch(es) Techniek
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Siemens Nederland N.V. .

Vestigingsplaats

Solliciteer