Siemens Nederlands N.V.

Persvoorlichter en woordvoerder - Interne & Externe Communicatie - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 12-11-2018 Functiecategorie Communicatie / PR
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris Marktconform
Persvoorlichter en woordvoerder - Interne & Externe Communicatie

Vacatureomschrijving

Als persvoorlichter bij Siemens sta je vandaag de media te woord over de oplevering van een inventief project en begeleid je morgen de CEO bij een interview of een media-optreden. Met onze strategie in je achterhoofd, maak je een persplan, je voert dit uit en monitort de resultaten. Kortom, een dynamische en afwisselende functie. Geïnspireerd?

Siemens Nederland is op zoek naar een persvoorlichter met ruime ervaring op het gebied van woordvoering, media relations en crisiscommunicatie. Je bent onderdeel van de afdeling Internal & External Communications. Dit is een enthousiast team van vier personen die intensief met elkaar samenwerken.

Als persvoorlichter ben je het eerste aanspreekpunt en een stevige gesprekspartner voor journalisten, directie en experts uit onze business. Je denkt na over persmogelijkheden en -acties om de Siemens brand te positioneren en realiseert proactief media-aandacht. De door jou ontwikkelde content zet je 360° weg om vervolgens de resultaten te monitoren. Je hebt een goed en breed (media)netwerk, je beweegt je moeiteloos online en je weet goed je weg te vinden in een corporate omgeving.

Wij zoeken een stressbestendige en flexibele collega, die indien nodig buiten kantooruren beschikbaar is. Je hebt kennis van en ervaring in het medialandschap enerzijds en het maatschappelijk krachtenveld anderzijds. Je schrijft vlot, creatief en foutloos. Je bent betrokken, legt gemakkelijk contacten, bent coöperatief, resultaat- en kwaliteitsgericht en je hebt het vermogen om tijdens een crisis de kalmte te bewaren.

Wat zijn je verantwoordelijkheden?
 • Zelfstandig ontwikkelen en uitvoeren van mediastrategieën en strategisch communicatieadvies.
 • Persvoorlichting en woordvoering.
 • Het opstellen van statements, woordvoeringslijnen, Q&A’s, persberichten en nieuwsberichten.
 • Adviseren en begeleiden van de directie en specialisten over de inzet van persvoorlichting.
 • Signaleren en managen van (complexe) communicatie-issues die via de media invloed kunnen hebben op de resultaten en de reputatie van Siemens Nederland.

Wat vragen wij van jou?
 • Afgeronde HBO/WO opleiding.
 • 8 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Affiniteit met online en goed op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van nieuwe media.
 • Vlotte schrijfstijl.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Proactief, stressbestendig, flexibel en betrokken.
 • Natuurlijke organisatiesensitiviteit.

Wat hebben wij jou te bieden?
We bieden je een uitdagende functie binnen een internationaal opererende organisatie. Je werkt in een professionele werkomgeving met veel ruimte om projecten op zowel strategisch als uitvoerend niveau invulling te geven. We bieden aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, een goed salaris en opleidingsmogelijkheden.

Over ons
Door te werken bij Siemens, word je onderdeel van een van ‘s werelds grootste en meest succesvolle technologische ondernemingen in infrastructuur, energie en in de industrie. Door innovatie en onze kennis te combineren binnen de gebieden elektrificatie en automatisering en digitalisering, willen we als onderneming van toegevoegde waarde zijn voor onze klant en bovenal, onze samenleving. Zo dragen we bij aan een duurzame toekomst voor volgende generaties.

Interesse?
Heb je interesse in deze functie, dan ontvangen wij graag je cv (met enige nevenactiviteiten) en je motivatiebrief via de ''Solliciteer'' button.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marianne van Ruyven, tel. 0610 20 43 60.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Techniek
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Marianne van Ruyven
Telefoon +31 6 10204360

Vestigingsplaats

Solliciteer